De namen Phil Ivey en Marcel Lüske, zeggen die jou iets? Als je deze vraag positief kunt beantwoorden dan weet je waarschijnlijk al het een en ander van het pokerspel. Als deze namen je helemaal niks zeggen, dan wil je het spel misschien leren en verkennen. Voor beide groepen is dit artikel leerzaam. In dit artikel nemen we je namelijk in de pokerwereld en alles wat daarbij komt kijken. Zoals het artikel al verraadt is het niet zo heel ingewikkeld om het spelletje te leren. De regels zijn vrij eenvoudig. Maar om een echte meester te worden is verdieping in het spel, zoals tactieken en technieken, een must.  

 

And a lifetime to master

Pokeren bestaat al sinds de 19e eeuw. In Frankrijk en Amerika werd het spel gespeeld met slechts 20 kaarten, waar het nu met een deck van maar liefst 52 kaarten wordt gespeeld. Onder de naam ‘poque’ hadden iedere spelers vijf kaarten in de hand. Poker is niet één spel. Het is een verzamelnaam van allerlei varianten met elk weer net iets andere regels. De bekendste en populairste poker variant is Texas Hold em. Het spel is net als schaken nooit eentonig en je raakt niet uitgeleerd. Want naast de diverse spelvarianten, kun je ook ontelbare combinaties maken en nieuwe strategieën uit blijven proberen. Oftewel, it takes a lifetime to master. 

Het pokerspel 

Sta je al te trappelen om je pokerface op te zetten? Dan volgen hier alvast wat basisregels. Je speelt het spel met minimaal twee en maximaal tien spelers met een stok van 52 kaarten. Iedereen krijgt aan het begin van elke ronde twee speelkaarten toebedeeld. Deze kaarten houd je voor jezelf. Dan worden er vervolgens vijf kaarten open neergelegd op tafel. Deze kaarten worden de ‘community cards’ genoemd. De spelers krijgen de gelegenheid om deze kaarten te combineren met hun eigen kaarten. Je pokerface komt hierbij goed van pas, want je wil natuurlijk niet laten merken dat jij goede of slechte kaartcombinaties kunt maken. Er zijn behoorlijk wat combinaties de je kunt maken: Four of a kind, Full house, pair en Flush, om er maar een paar te noemen. Als je bekend bent met Yahtzee dan zul je veel van deze combinaties vaker hebben gezien. Jokers worden niet gebruikt tijdens het pokeren en worden uit het spel gehaald. Wat poker zo spannend maakt is het bluffen en de interactie met andere spelers. 

Online pokeren

Voor online poker gelden dezelfde spelregels als voor fysiek poker. Let op dat de regels zoals die hierboven omschreven zijn alleen gelden voor de Texas Hold em variant. Dus selecteer het juiste spel. Online poker is prettig, omdat jij je puur op het spel kunt focussen. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen