Kinderen maak je met veel dingen blij. Toch is het soms moeilijk het juiste cadeau te kiezen voor een kind. De één houdt namelijk meer van knutselen en de ander meer van sporten. Ouders zijn vaak blij als hun kinderen veel buitenspelen. Tegenwoordig zitten kinderen steeds meer binnen door de komst van smartphones, computers en spelconsoles. Toch zijn er ook nog een hoop kinderen die graag buitenspelen. Om dat buitenspelen te stimuleren, geef je een cadeau dat ze buiten gebruiken. Heb je wat inspiratie nodig om een leuk cadeau? Wij geven je een aantal tips. 

Cadeaus voor het buitenspelen

Het is soms moeilijk om ervoor te zorgen dat je kind buitenspeelt. Zeker als ze vastgekluisterd zitten aan een smartphone of iPad. Wanneer je een cadeau geeft aan een kind dat ze buiten gebruiken, stimuleer je het buitenspelen. De kinderen zijn hierdoor sneller geneigd om naar buiten te gaan, omdat ze het speelgoed alleen buiten mogen gebruiken. Buitenspelen is goed voor de gezondheid van een kind. Ze focussen zich hierdoor beter en hebben een betere nachtrust. Genoeg reden dus om een leuk cadeau voor buiten te geven. 

Een voetbal 

Misschien klinkt dit als een standaard cadeau, maar menig kind maak je hier erg blij mee. Zeker wanneer je er een voetbaltenue kinderen bijgeeft, waardoor ze zich als een echte profvoetballer voelen. Hiermee stimuleer je het kind buiten te spelen en voelen zij zich in hun element. Je kunt ook een goedkoop trainingspak kopen voor als het buiten wat kouder is. Maak het cadeau helemaal af door er een opvouwbaar doel bij te geven. Zo voetballen de kinderen op welke plek ze maar willen. 

Stoepkrijt

Stoepkrijt klinkt als een simpel cadeau, maar kinderen hebben er eindeloos plezier van. Zo maak je van stoepkrijt een hinkelmat, maar is het ook mogelijk een mooie stoeptekening te maken. Voor kinderen die graag creatief bezig zijn is dit dus ook een ideaal cadeau. Het is ook mogelijk dat de kinderen stoepkrijten in eigen tuin. Je spoelt de stoepkrijt namelijk gemakkelijk weg, waardoor de kinderen ook weer makkelijk een nieuwe creatie maken. 

Skeelers 

Een cadeau waarmee je een kind niet alleen stimuleert om buiten te spelen, maar ook om te bewegen, zijn skeelers. Kinderen komen hierdoor goed in beweging. Het is even oefenen als het kind nog nooit heeft geskeelerd, maar daarna hebben ze er lang plezier van. Koop er wel beschermers en een helm bij, zodat het kind goed is beschermd bij vallen. Is het wintertijd en vries het buiten? Dan zijn schaatsen ook een leuk cadeau.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen