Voor veel mannen kan het leven stressvol zijn. Van hen wordt vaak verwacht dat ze de kostwinner van het gezin zijn en ervoor zorgen dat alles voor hun vrouw en kinderen geregeld is. Het is niet ongewoon dat ze twee banen hebben om zijn gezin van genoeg geld te voorzien, wat betekent dat ze voortdurend moe zijn als ze thuiskomen van hun werk. Dit brengt sommige mannen tot slechte gewoonten als bier drinken of TV kijken in plaats van tijd met hun echtgenote of kinderen door te brengen. De sleutel is leren hoe je beter voor jezelf kunt zorgen zodat je niet geestelijk of lichamelijk kapot gaat door je stressvol leven.

Hier zijn 5 redenen waarom mannen de tijd moeten nemen om tot rust te komen.

1. Het vermindert stress

De nummer één reden waarom zoveel mensen drinken of recreatieve drugs gebruiken is omdat het hun stressniveau vermindert na een lange dag werken, school, of voor de kinderen zorgen. Nadat je de hele dag geestelijk en lichamelijk belast bent, kan bijvoorbeeld een boek lezen of een bad nemen helpen te ontspannen en je geest leeg te maken voor het slapengaan. Dit is vooral belangrijk als je ‘s nachts moeilijk kunt slapen omdat je je dagen doorbrengt met piekeren over geld, gezondheidsproblemen, en andere stressvolle dingen in het leven. Sommige mannen raken echter psychisch verslaafd aan deze middelen en kunnen ze ook gaan gebruiken als ze niet werken, alleen maar om zich ‘normaal’ te voelen. Na een tijdje worden ze afhankelijk van de chemicaliën om normaal te kunnen functioneren, wat nog meer onnodige stress op hun leven legt.

2. Het helpt je slapen

Voldoende schoonheidsslaap nemen is van cruciaal belang voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Maar in de huidige snelle maatschappij komen mensen er vaak achter dat ze laat opblijven vanwege hun werk of dat ze andere activiteiten ondernemen in plaats van vroeg naar bed te gaan. Dit gebrek aan slaap kan tot stemmingswisselingen leiden en het moeilijk maken de volgende dag door te komen zonder je lusteloos, prikkelbaar of depressief te voelen. Sommige middelen verdoven deze symptomen door de zenuwsignalen van de hersenen, die je pijn, angst en stress doen voelen, te verminderen. Het nadeel is dat dit ook je slaapcyclus kan verstoren als je te veel drinkt voor het slapengaan, wat je stemming de volgende dag negatief kan beïnvloeden.

3. Het verlicht pijn en vermindert angst

Vaak zoeken mensen, als ze zich gestrest of angstig voelen, verlichting door activiteiten als alcohol drinken, TV kijken of junk food eten. Hoewel deze een tijdelijk gevoel van kalmte kunnen geven, doen ze op lange termijn meestal meer kwaad dan goed. Alcohol, bijvoorbeeld, kan leiden tot leverziekte, zwaarlijvigheid en andere gezondheidsproblemen, terwijl junk food ervoor kan zorgen dat je aankomt en je risico op hartziekten of diabetes type II verhoogt. Er zijn gezondere manieren om stress en angst te verlichten die niet inhouden dat je je gezondheid op het spel zet. Vaker rusten is er een van. Als je moe bent, geeft je lichaam stresshormonen zoals cortisol af, waardoor je je prikkelbaar en angstig kunt voelen. Een pauze nemen van je werk of andere activiteiten om

4. Het verbetert je sociale status

Een pauze nemen van het werk doet meer dan alleen stress en angst verminderen. Mannen die tot rust komen met vrienden door na een lange werkweek naar happy hour te gaan, hebben de neiging betere relaties met hun leeftijdgenoten te ontwikkelen, wat hun gevoel van eigenwaarde opkrikt en hen het gevoel geeft dat ze gewild en nodig zijn in de maatschappij. In feite vinden veel mannen dat de beste manier om depressie te bestrijden is door sterkere banden met anderen aan te gaan in plaats van de hele dag geïsoleerd thuis te blijven tot het bedtijd is. Een goed ondersteunend netwerk helpt je ermee om te gaan als er problemen opduiken en houdt je gemotiveerd om positieve dingen te doen in plaats van bij het negatieve stil te blijven staan.

5. Het stelt je in staat helderder te denken

Constante stress heeft een diepgaande invloed op de hersenen. Als je je angstig voelt, kan het moeilijk zijn je te concentreren of informatie te onthouden omdat je geest in beslag genomen wordt door gedachten over werk, school, familieverplichtingen en andere stressvolle dingen in het leven. Tijd weg van deze spanningen kan de spanning helpen verlichten en je in staat stellen je te concentreren op wat belangrijk is in het heden in plaats van je zorgen te maken over wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren. Daardoor helpt het nemen van vrije tijd je betere beslissingen te nemen in zowel je persoonlijke als je beroepsleven, doordat je bepaalde situaties objectiever kunt beoordelen.

Conclusie: Alle mannen zouden moeten proberen welke optie voor hen het beste werkt, zodat ze elke dag hun gedachten kunnen verzetten tegen de stress van het dagelijks leven!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen