Wil jij na een lange werkdag kunnen neerstrijken op de bank met een goed glas wijn? Of wil je als je visite krijgt een goede wijn kunnen schenken? Dan is het van belang dat jouw wijnvoorraad op orde is. En dat is iets dat je tegenwoordig met de komst van de online slijterij eenvoudig kunt bewerkstelligen. Met slechts een aantal klikken kun jij jouw wijnvoorraad voorzien van lekkere nieuwe wijnen. En deze wijnen zijn ook nog eens heel betaalbaar. 

Italië als wijnland

Wanneer je het online wijnaanbod gaat bekijken, zal je zien dat de diversiteit groot is. Van rode wijnen tot witte wijnen en rosé. Je vindt het allemaal in de online slijterij. En elk van deze wijnsoorten omvat ook weer een divers aanbod. De verkrijgbare wijnen zijn afkomstig uit verschillende landen. Zo zal je bijvoorbeeld wijnen uit Chili tegenkomen. Maar er zijn ook tal van verschillende wijnen verkrijgbaar die dichterbij huis geproduceerd zijn. Van Franse wijn tot Italiaanse wijn. Er zijn heel veel verschillende soorten Europese wijnen verkrijgbaar. Frankrijk wordt doorgaans als typische wijnland gezien. Deze opvatting is niet onterecht. Frankrijk is namelijk een hele belangrijke wijnexporteur. Maar de wijnproductie van Italië moet ook niet worden onderschat. Italië is door haar grootschalige wijnproductie van hoge kwaliteit ook een echt wijnland. 

Wijnen uit Spanje

Frankrijk en Italië worden op het wereldtoneel gezien als grote wijnexporteurs. En dat zijn ze ook. Maar Europa wordt door nog een groot wijnland vertegenwoordigd. Het gaat om Spanje. Dit land is eveneens een grote wijnproducent. Het warme en krachtige temperament van het land is uitermate geschikt voor het produceren van mooie, volle rode wijnsoorten. Spanje is dan ook een ster in de productie van smaakvolle rode wijnen. Maar ook de witte wijnproductie is in Spanje van hoogwaardige kwaliteit. Dat blijkt wel als je de Spaanse Verdejo wijn proeft. Deze wijn heeft doorgaans een fris en fruitig smaakprofiel en wordt daardoor door veel mensen gewaardeerd.

Rosé en cava

Rode- en witte wijnen uit Europa worden wereldwijd geprezen. Maar je zou de wijnlanden tekort doen als je enkel de rode- en witte wijnen probeert. Zo staat bijvoorbeeld Spanje ook bekend als dé producent van smaakvolle cava. Cava is een bruisende wijnsoort. Deze bubbelwijn biedt uitkomst bij feestelijke gelegenheden. Maar ook als je niets specifieks te vieren hebt, is het een heerlijke wijnsoort. En wat dacht je van rosé? Er zijn tal van verschillende rosé wijnen verkrijgbaar die ook heel smaakvol zijn bij verschillende gelegenheden. Er is genoeg te ontdekken voor de wijnliefhebber.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen