Als je een man bent die af en toe van een koud biertje houdt, dan heb je er waarschijnlijk wel eens aan gedacht om een speciaalbier te proberen. Misschien heb je zelfs enkele van je favoriete beroemdheden ze op tv zien drinken en dacht je bij jezelf: “Hé, daar zou ik ook wel eens aan kunnen beginnen.” Maar waar begin je? Met zoveel verschillende soorten en merken speciaalbier die er zijn, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen.

Gelukkig zijn wij er om te helpen. In deze beginnersgids laten we je kennismaken met enkele van de populairste soorten speciaalbier en vertellen we je wat ze allemaal bijzonder maakt. Dus of je nu indruk wilt maken op je vrienden bij de volgende grote wedstrijd of gewoon wilt genieten van een lekker brouwsel op een avondje uit, lees verder om het perfecte speciaalbier voor jou te vinden – of ga eens naar BeerInABox voor een tof bier abonnement!

IPA’s

IPA staat voor India Pale Ale. Het is een biersoort die oorspronkelijk in Engeland werd gebrouwen voor de export naar India. IPA’s staan bekend om hun sterke, hoppige smaken en hoge alcoholgehalte. Als je op zoek bent naar een bier dat veel kracht heeft, dan is een IPA zeker iets voor jou. Maar wees gewaarschuwd: door hun hoge alcoholgehalte zijn IPA’s soms te veel voor beginnende drinkers. Maar als je het aankunt, is een IPA een geweldige manier om je bierspel op te voeren.

Porters

Porters zijn een ander soort Engels bier dat oorspronkelijk in de 18e eeuw werd gebrouwen. Porters zijn donkerbruin of zwart van kleur en hebben een duidelijke gebrande smaak. Ze hebben ook meestal minder koolzuur dan andere biersoorten, waardoor ze zachter smaken. Als je op zoek bent naar iets anders dan de typische lichte pils, maar niet iets zo intens wilt als een IPA, dan is een porter een goede keuze.

Stouts

Stouts lijken op porters omdat ze donker van kleur zijn en een gebrande smaak hebben. Het belangrijkste verschil is dat stouts worden gemaakt met ongemoute gerst, waardoor ze zoeter smaken dan porters. Stouts zijn meestal ook voller van smaak dan andere biersoorten, zodat ze ook beter vullen. Wil je iets rijks en romigs, zoek dan niet verder dan een stout. Guinness is een van de bekendste merken stout, maar er zijn ook vele andere heerlijke opties.

Tarwebieren

Tarwebieren behoren tot de familie van de pilsbieren, maar worden gemaakt met 50% of meer tarwe in plaats van gerstemout. Tarwebieren zijn meestal lichter en verfrissender dan andere biersoorten; ze zijn ook meestal ongefilterd, waardoor ze er troebel uitzien. Als je iets wilt drinken op een warme dag of iets caloriearms wilt, zijn tarwebieren over het algemeen een goede keuze. Enkele populaire merken van tarwebier zijn Hefeweizen en Tarwebier.

Conclusie

Met zoveel verschillende soorten en merken speciaalbieren die er zijn , kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen . In deze beginnersgids hebben we je kennis laten maken met enkele van de populairste soorten speciaalbier en verteld wat ze allemaal bijzonder maakt. Dus of je nu indruk wilt maken op je vrienden bij de volgende grote wedstrijd of gewoon wilt genieten van een avondje uit, nu weet je waar je moet beginnen met zoeken naar het perfecte bier voor jou. Proost!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen